Sök
Stäng denna sökruta.

Sommar 2020 – analoga bilder, Canon New F-1

Dimmig vy vid torpet

Vid sidan av livet som yrkesfotograf orkar jag sällan att släpa med mig mina digitala systemkameror. Då är det istället min trotjänare Canon New F-1 med ett smidigt 50 mm-objektiv som följer. Denna kamera är en legend bland fotografer eftersom den är stryktålig som få samt att den levererar bilder av högsta klass. Jag köpte mitt exemplar på Tradera 2009 och den kostade då en dryg tusenlapp.

Här följer ett gäng bilder från covid-sommaren 2020. Torparliv, graviditet, fiske och social distansering. 

Kamera: Canon New F-1
Objektiv: Canon FD 50 mm f/1.8
Film: Kodak Tri-X 400
Digitalisering: Negative Lab Pro, läs tidigare blogginlägg om processen.

relaterade inlägg

Behöver du en fotograf i Norrköping och Östergötland?
Välkommen att kontakta Fotograf Ristenstrand!