Produktfotografering – Augmented Operator, HoloLens 2

Person med Microsoft HoloLens 2

För att marknadsföra projektet Augmented Operator anlitades jag av Norrköpingsföretaget Interspectral för att fota produktbilder och ta fram konceptbilder. Augmented Operator är ett innovationsprojekt där forskare samt teknik- och industribolag har gått samman för att utforska möjligheterna med förstärkt verklighet (AR). I projektet deltar bland annat Siemens Energy, SAAB, Combitech och Linköpings Universitet.

Läs mer om Augmented Operator hos Interspectral och Visual Sweden.

Och nu till det roliga, bilderna! Beställningen bestod av dels rena produktbilder med modell som bär HoloLens 2 från Microsoft och dels montagebilder som visar personal som jobbar med AR på plats på en industri. Modeller fotades då mot vit bakgrund för att sedan maskas ut i Photoshop. Ljuset matchades med bild som jag fått sedan innan från Siemens Energy.

Ovanpå bilden ville Interspectral sedan också ha ett lager med grafik som jag tog fram och producerade. Kika på bilderna för att se processen från studiobild till färdigt resultat. 

Utrustning:
– Mörkgrå fondbakgrund / Translum semitransparent vit bakgrund
– Manfrotto bakgrundsstativ 1314b
– Profoto B1 + Profoto A1
– Profoto medium paraply, silve
– Nikon D850 med Sigma 135/1.8 DG HSM Art och Sigma 50/1,4 DG HSM Art.

 

relaterade inlägg

Lilla Arbetets – Arbetets museum

Titel: Lilla Arbetets Plats: Arbetets museum År: 2019 – permanent utställning Min roll: Grafisk formgivare av utställning, färg, produktion av marknadsmaterial/affischer, produktion tryckfärdiga original Lilla

Läs mer »

Behöver du en fotograf i Norrköping och Östergötland?
Välkommen att kontakta Fotograf Ristenstrand!