Granberg Interior – studiofotografering av modell till 3D-renderad bild

Studiofotografering av modell till visualisering åt Granberg Interior AB

Samarbetet med Granberg Interior AB i Norrköping började för flera år sedan då en fotografkollega till mig frågade om jag kunde tänka mig att fotografera modeller i studiomiljö för att lägga in i hans 3D-renderade visualiseringar. Granbergs tillverkar handikappanpassade system för kök, garderober och badrumsinredning med mera.

Deras senaste beställning bestod av två bilder som de ville ”befolka”. Magnus levererade visualiseringar samt info om brännvidd och vilken höjd bilden tagits med. Allt för att få rätt perspektiv och proportioner i bilden. Sedan riggade jag upp studion och började experimentera med vinklar och avstånd. Dessutom behövde jag något som är lika högt som bänkskivan i den 3D-renderade bilden, den här gången fick det bli ett strykbräda. Detta för att lättare matcha in bilderna i varandra och för att modellen ska ha någon aning om hur hon ska agera.

Jag hörde av mig till Teresa som kom och gjorde ett strålande jobb som modell. Ett par timmar senare hade jag det material som jag var ute efter. Efter bildurval och beslut från Granbergs var det bara redigering, friläggning och retusch kvar. Jag skapar dessutom skuggor av modellen som 3D-Magnus sedan lägger in tillsammans med den frilagda modellbilden.

Här nedan följer ett antal bilder som visar hela processen. Tack Granberg Interior AB och Magnus Johansson för ett gott samarbete!

Behöver ni liknande bilder eller produktbilder? Välkomna att kika in min portfolio och hör av er via formuläret!

relaterade inlägg

Behöver du en fotograf i Norrköping och Östergötland?
Välkommen att kontakta Fotograf Ristenstrand!