Comeback som Husfoto-fotograf

Entrén till Sörmlands museum i Nyköping.

Regionsansvarige på Husfoto ringde mig i förra veckan och undrade om jag kunde åka till Nyköping och göra ett heldagsjobb. Det var mäklarfirman Erik Olsson som ska öppna nytt kontor och var då i behov av områdesbilder och drönarbilder över stan. Så jag fick en lista att bocka av i Nyköping och Oxelösund. Det blev en trivsam dag bortsett från att drönaren bråkade med mig.

När jag startade mitt företag 2012 kontaktade jag Husfoto, som då var en betydligt mindre aktör i mäklarfoto-branschen. Ganska snart fick jag ansvar över Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Norrköping. Även de då en betydligt mindre mäklare än vad de är idag. Efter sex år och tusentals fotograferade lägenheter, villor och gårdar, valde jag att överlåta det kontoret till min kollega Adam. Jag ville få mer tid att fokusera på andra kunder och ägna mig mer åt företagsfotografering, drönarfoto, dokumentationsuppdrag samt de utställningsjobb som jag gjort åt museer.

Den här veckan är Adam sjuk och jag fick då äran att göra en comeback hos Länsförsäkringar. Under veckan har än så länge fotat sex lägenheter, en gård och en villa. På fredag ska jag åter till Nyköping för att göra en flygfilm med drönaren. En trevlig återkomst till mäklarfotograferandet helt enkelt!

Jag är väldigt tacksam att jag fick chansen att jobba som mäklarfotograf åt Husfoto och Länsförsäkringar då det gav en trygghet och möjlighet att bygga upp mitt företag. Hade det inte varit för dem så vet jag inte om Fotograf Ristenstrand skulle existerat idag.

relaterade inlägg

Behöver du en fotograf i Norrköping och Östergötland?
Välkommen att kontakta Fotograf Ristenstrand!